Известие

Collapse
No announcement yet.

Къде върви маркуча за задното стъкло?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Къде върви маркуча за задното стъкло?

Някой може ли да ми каже трасето за маркучето за пръскачката на задното стъкло? Моето тръгва от стъклото, минава през шлауха м/у вратата и купето и после се губи - не стига до казанчето и помпичката...
    sigpicAlfa Romeo 146 1.4 TS / 11'99

Ами мойто се беше прекъснало точно горе при вратата,и си пълнех вратата с вода(задната).Направих една снадка там и сега е ок.Иначе вариантите трябва да са два или горе при тавана или долу при праговете и това от лявата страна.Опитай да проследиш от отпред на каде отива и от там махаш корите и евентуално го сменяш.У
    146 JTD-2000г.
    Punto 1.2

Comment

Аз имах същия проблем като @monimsl и го реших по същия начин. Само че се беше скъсал точно горе на гуменото съединение между капака и купето, голям зор да го оправя... А самия маркуч преминава през лявата страна на колата, долу по праговете, мисля, че някъде зад корите се пада. Досега търсих темата отпреди, имаше и картинка, но не успях да я намеря
      Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

При мен проблема е че отпред изобщо няма такъв маркуч - явно нещо е сменяно, щото дори моторчето за пръскалките е еднопосочно - само за предни чистачки. И сега не зная дали изобщо е прекаран тоя маркуч и къде минава, че да го търся...

Comment

А работи ли задната чистачка?
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Когато я купих имаше задна чистачка, но лостчето беше единично - без позиция за задна. После си купих на старо друго лостче и го смених. Сега като вкл. задната чистачка само се чува едно цъкане, обаче не мърда. Четох из форума, че трябва да си ревизирам моторчето на чистачката, но не съм имал време за сега.
            Та, като отварях корите около това моторче, има си и маркуч, който обаче след вратата се губи някъде.

Comment

Попитах те дали работи, щото ми дойде наум да не са ти сменяли задната врата с такава с чистачка, а ти оригинално да не си имал и съответно да няма нито инсталация, нито маркуче. Май нещо такова ще излезе.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Да, сетих се, ама дори и да е така смятам да си я направя да работи - затова ми трябва малко помощ и затова отворих темата...

Comment

няма 146-ца без задна чистачка
                  иначе маркуча върви покрай предните чистачки и след това влиза в купето и върви по десният праг
                  обикновено е бял маркуча поне частта му която е в коша

Comment

Working...
                  X